Palvelut

Jäsenalennukset

Näytä jäsenkorttisi liikkeessä jo ennen ostoksen maksua!


Keski-Suomen Martat ry
www.martat.fi/keski-suomiwww.martat.fi
on sopinut jäsenalennuksista seuraaviin liikkeisiin:

Neuloosi Oy -Lankamyymälä     -5%

Väinönkatu 32, 40100 Jyväskylä

puh. 040 5866443

 

Kukkakauppa ja Hautaustoimisto
Marjatta Ryynänen  -10 %
Puistokatu 19, 40100 Jyväskylä
puh. 014 614 561

 

Keski-Suomen Keittiö ja Sähkö Ky  -10 %
Sammonkatu 3, 40100 Jyväskylä
puh. 050 5353114

 

Kytölän Kello ja Kulta Oy  -20%
Torikeskus, 40100 Jyväskylä
puh. 014 618 958

 

Väinönkadun Liivi- ja sukkapiste      -10% normaalihintaisista tuotteista
Väinönkatu 32, 40100 Jyväskylä
p. 014 610 688
info@liivijasukka.fi
www.liivijasukka.fi

 

Scandic Aulanko, Scandic Eden Nokia, Scandic Laajavuori

scandichotels.fi/aulanko

scandichotels.fi/eden

scandichotels.fi/laajavuori, puh. 040 1539933, laajavuori.kylpylä@scandichotels.com

 

 

 

 

 

--------------------------------

Astiat

VUOKRATTAVAT ASTIAT JA LIINAT

SAMPPANJALASIT yht. 86 kpl

vuokra 0,50 € / kappale

Rikkimennyt tai kolhiintunut lasi 2 € /kpl

TARJOTIN 1 kpl, terästä, kiiltävä, pyöreä. Vuokra 2 € / martat kerta/ muut 4 €

VALKOISIA PITKIÄ JUHLAPÖYTÄLIINOJA  yht. 3 kpl. Vuokra 5 €/ kpl.

Liinat on palautettava pestyinä ja mankeloituina. Likaisista liinoista tulee vuokraajalle pesulamaksu + matkakulut pesulaan.

Vuokravaraus: Irmeli Edelmann, puh. 0400 697670, s-posti irmeli.edelmann@gmail.com

 

--------------------------------

Kahvitus

Martat hoitaa kahvituksia 14 €/tunti. Kysy Sirpa Vihavaiselta, puh. 040 7758610

--------------------------------

Reseptit

 

SINIHOME-PÄÄRYNÄPIIRAS / ohje Leena Sahlman

Pohja: 150 gr voita                                                                                                                     

3 dl jauhoja

1 rkl sokeria

2 rkl kylmää vettä.

Nypi voi, sokeria ja jauhot keskenään. Lisää vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä kylmässä puolisen tuntia. Tee sillä välin täyte.

Täyte:

3-4 kypsää päärynää

1 dl rusinoita

100 gr Roquefort-sinihomejuustoa / Aura-juustokin käy

2 dl ranskankermaa

2 kananmunaa

0,5 dl sokeria

Kuori päärynät ja paloittele. Lisää rusinat. Sekoita keskenään kerma, munat ja sokeri. Lisää piirakan päälle ja murustele lopuksi sinihomejuusto pinnalle.

Paista 200 asteessa noin 30 min.

Tarjoillessa valutetaan piirakalle juoksevaa hunajaa raitoina.

Viinisuositus: Gancia Asti Dolce, Italia

 

RAPARPERIMEHUJUOMA              ohjeesta valmistuu n. 1 litra juomaa

5 dl    raparperia, pieninä paloina
8 dl    vettä
1        kanelitanko
1 dl    sokeria (fariinisokeria)
3 rkl   sitruunanmehua

Laita kattilaan raparperin palat, vesi ja kanelitanko. Anna kiehua hiljalleen n. 10 min. Jäähdytä juoma haaleaksi. Siivilöi seos huolellisesti, mielellään sideharson läpi. Lisää kirkkaaseen juomaan sokeri sekä sitruunanmehu sekä sekoita. Pullota ja anna seistä yön yli ennen tarjoilua. Valmiiseen juomaan laitetaan 1/2 dl mintunlehtiä sekä jäitä ennen tarjoilua.

 

VOHVELITAIKINA                           ohjeesta tulee 8 kpl vohveleita

3 kpl  kananmunia
1/2 l   maitoa
4 dl    vehnäjauhoja
2 tl     leivinjauhetta
1/2 tl  suolaa
2 tl     vaniljasokeria
100 g voita sulana tai juoksevaa rasvaa

Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Lisää maito ja vehnäjauhot, johon on sekoitettu mausteet. Lopuksi lisätään jäähtynyt voi. Anna taikinan turvota vähintään 1/2 tuntia.
 Paista vohvelit kuumassa vohveliraudassa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoa marjahillon ja kermavaahdon kera.

 

MUFFINIPANNUKAKKU

1/2 l   maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2        munaa
n. 1 tl suolaa 

Paistetaan muffinipellilä.

Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita taikina ja anna sen seistä 1/2 tuntia. Pannukakun pintaan paistuu hyytelömäinen kerros jos lisäät pienen määrän soodaa taikinaan ennen paistamista. Voitele vuoan syvennykset ja jaa taikina kuppien puoliväliin. Paista uunissa 225 lämpöasteessa, kunnes pannarit kohoavat ja paistuvat kauniin ruskeiksi. Tarjoa pannukakkuja kaksi pääleikkäin ja laita ensimmäisen pannukakun "kuppiin" hilloa tai marjakastiketta.
 

MAA-ARTISOKKAKEITTO

800 g maa-artisokkaa (kuorittuna ja lohkottuna)
300 g (2-3) jauhoista perunaa, esim.Rosamunda, van Gogh
2 kpl kasvisliemikuutioita
2 valkosipulin kynttä

Laita kattilaan ja vettä niin, että kasvikset peittyvät. Keitä kypsäksi.
Soseuta ja mausta valkopippurilla, tinjamilla sekä lisää 2 dl kermaa.

 

BATAATTI-PORKKANASOSEKEITTO

1 sipuli (150 g)
1 bataatti (500 g)
3 porkkanaa (300 g) tai jauhoista perunaa
1 valkosipunkynsi
8 dl vettä
1 ½ kasvisliemikuutiota

Keitä kasvikset kypsäksi ja soseuta.

Mausta: ½ tl suolaa
               ½ pakettia Koskenlaskija juustoa
               1 dl kevytmaitoa tai kuohukermaa, saosta vehnäjauholla jotka lisäät maitoon.

 

LIPSTIKKAKEITTO

3         isoa sipulia
           öljyä kuullottamiseen (esim. oliivi)
5 dl     silputtuja lipstikan lehtiä
1-1,5 l vettä
2         laakerinlehteä
2 dl     ruokakermaa
150 g  Aurajuustoa
           suolaa tarvittaessa

Silppua sipulit hienoksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Lisää silputut lipstikan lehdet (voit jäättä hieman koristeeksi keiton pinnalle).
Lisää vesi ja mausteet ja keitä keittoa tunti hiljaisella lämmöllä.
Lisää kerma ja Aurajuustomurut ja tarkista maku.